2011 - fotográfusként, nézőként, szemlélőként - röviden írásban

Kicsit megkésve írom a 2011-es év összefoglalóját. Lassan január vége, a karácsonyi hangulat már több hete  szertefoszlott.
2011. mind a világ számára, mind a számomra érdekes, ijesztő, félelmetes volt. A félelmetes és ijesztő elsősorban a világra értendő, gondolok itt a márciusi japán földrengésre, thaiföldi árvizekre, az arab tavasz(nyár) erőszakos cselekményeire és a világot(?) érintő gazdasági/pénzpiaci problémákra.

2011. fotót kedvelők számára igazán jó volt. Kiállítások tömegét lehetett megtekinteni idehaza és a környező országokban.
Szerencsére számos helyre nekem is sikerült eljutnom.Többek között: Munkácsi Márton Budapest, André Kertész Budapest, Lucien Hervé Budapet, Moholy Nagy László Budapest, Henri Cartier-Bresson Bécs, Kasza Gábor Budapest. Ezenkívül sok-sok megtekinteni való lett volna a világban, de sajnos 2011-ben ennyire futotta. Pl.: Barcelonában kiállításra kerültek Capa mexikói bőröndben talált képei. Sajnos hiába tartózkodtam a katalán fővárosban, időhiányában nem tudtam megtekinteni a kiállítást.

Személyes reményem, hogy tovább tudom folytatni a megkezdett munkáimat, melyhez megfelelő mennyiségű időm, türelmem, lehetőségem is meg lesz.

Azt nem mondom, hogy 2012 legyen hasonló 2011-hez, de legalább ennyi érdekességet tartalmazzon.
Mindenkinek legyen olyan éve, amilyet szeretne. Utamat továbbra is folytatom a fotográfia világában és remélem eljutok oda, ahova igazán vágyok.:)
A fény legyen veletek!


ui.:
az elmaradt kiállítás beszámolókat pedig lassan "leközlöm". Következő posztban pedig a 2011-es képeimből válogatok.:)

ui2.:
a kezdőkép pedig egy szerény önarckép. Kb. ilyen volt a 2011-es évem.

No Response to "2011 - fotográfusként, nézőként, szemlélőként - röviden írásban"

Megjegyzés küldése