Kata 220 PL - a mindenes hátizsák


Több mint fél éve használom a hátizsákot. Fotózásra, utazáshoz, elvétve tárolásra. Kis termetem révén a fotósfelszerelésem mellett pár napra elegendő ruházatom is elfér benne. A laptop tartó részben pl. kitűnően lehet tárolni széldzsekit, pulóvert, nadrágot. A belső rekeszekben a fotós cuccoktól jól elválasztva kényelmesen elfér akár egy cipő is. Ilyenkor előny a 39-es lábméret.:) Természetesen a laptop tartó részben laptop is jól elfér, sőt a 15-ös gépek majdhogynem elvesznek benne.
Az anyag minősége kitűnő, ahogy már megszokhattuk a Kata-tól. Nekem ez a harmadik táskám tőlük és mindegyikkel meg vagyok elégedve. Zippzárak nagy feszülés ellenére is nagyon jól futnak. A táskát szinte "körbe futják". Így teljesen kinyitható az egész, úgy mint egy fedeles doboz. Hasznos, hogy két pár kocsi fut, így kis mértékben is nyitható a táska bármely részen. A rugalmas anyagok révén ki is hajtható a kinyitott rész, így gyorsan kivehető az éppen szükséges felszerelés. Ez olyankor hasznos, amikor nem akarjuk mutogatni a körülöttünk lévőknek, hogy mennyi mindent szállítunk. A belső sárga kialakítás nekem kifejezetten tetszik. Ennek gyakorlati haszna is van, mégpedig sötétebb környezetben is nagyon könnyedén megtalálok benne apróságokat. A hiedelemmel ellentétben egyáltalán nem koszolódik és nem is látszik meg rajta jobban a szennyeződés, mint más gyártók sötét, szürke belsőjén.
A hátizsák elülső részén egy fém, műanyag, szövet merevítő van. Ez oly mértékben megnöveli a táska ütés, nyomás elleni védelmét, hogy nyugodtan rá tudok ülni a táskára. Igaz, hogy egy 100 kilós embernek nem hagynám, hogy lepihenjen a felszerelésemen ily módon. A külső tároló rekeszek jól eltaláltak, "vakon" is elérem őket, ha a hátamon van a zsák. A táska belső nagy rekesze tökéletesen átalakítható, vagy akár teljesen szabaddá tehető a belső elválasztóktól, így egy mindenes nagy hátizsákot kapunk.
A ghecko rendszer kitűnő, bármekkora emberhez könnyedén beállítható. Viselése hosszú távon is jó, akár nagy tömeg esetén is. Ha rendesen megpakolom, akkor nálam 16-18 kilós szokott lenni, és még így is könnyedén mozgok vele. A külső részre egy kis zseb(része a csomagnak) felakasztása után helyezhető el az állvány. Ekkor a táska súlypontja erősen hátra kerül, de még így is jól lehet vele mozogni, akár nehezebb terepen is. A pántokra rögzíthető a fényképező, külön bilincsekkel, így az nem a nyakunkat terheli. Hosszú távon ez is hasznos tud lenni.
Negatívumot nem is igazán tudnák felhozni. Szerintem nincs olyan felszerelés, ami ne férne el benne, szállítottam benne 9x12-es fadobozgépet is, több síkfilm kazettával. Láttam már mástól, hogy Linhof Technot szállított benne, illetve Phase One 645-öt. Tehát a kisgépektől a nagy gépekig kitűnő választás. Persze egy 8x10 műszaki gépnek kicsi lenne.
A többi cég hasonló táskáival összevetve elég jó árral rendelkezik. Tripontban 77ezer magyar forint leszurkolása után vehetjük kézbe a hátizsákot.
Remélem sok ideig még hű társam lehet.:)




No Response to "Kata 220 PL - a mindenes hátizsák"

Megjegyzés küldése